Svinekæber med sherrysauce

4 prs.

ca. 1 svinekæber
25-30 g smør
salt
peber
2½ dl piskefløde
2½ dl grøntsagsbouillon
2 dl sherry, evt. en halvtør

Svinekæberne pudses godt af - dvs. man fjerner alle sener og hinder.
Smør varmes op på en stor pande, og de afpudsede kæber brunes godt i smøret.
Kødet flyttes over i en stegeso, stegeskyen fra panden hældes over og drys med salt og peber.
Bouillon, sherry og fløde hældes ved, låg på stegesoen og steges i ovn ved 140° i 2½-3 timer - indtil kødet er super mørt.

Kødet tages op af stegesoen og holdes varmt.
Stegeskyen sies og hældes over i gryde. Varm op, jævn med majsstivelse (hvis man synes, kan man tilsætte lidt sovsekulør).

Server evt. til en god kartoffelmos.


(c) 2024 e-fri.dk