4 prs.
700-1000 g svinekæber
3 spsk. olivenolie
20 g smør
3 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder, skrællet
3 selleristænger
1 dåse øl, rød eller mørk
140 g tomatpuré
2 dl bouillon
3-4 kviste timian (har man ikke frisk timian, så put 2 tsk tørret og hakket timian i en kogepose)
3 laurbærblade
7-12 hele peberkorn
2 tsk. salt
Svinekæberne pudses godt af - dvs. man fjerner alle sener og hinder.
Grøntsagerne skæres ud i mundrette bidder.
Olie varmes op på en pande, smøret tilsættes og svinekæberne brunes godt i olien.
Kødet flyttes over i en stegeso eller fad med høje sider. Lad stegefedt blive tilbage i panden.
Løg, hvidløg, selleri og gulerødder hældes i panden og svitse godt igennem.
Tilsæt øl, bouillon, tomatpuré timian, laurbærblade peberkorn og salt og giv et opkog. Derefter hældes pandens indhold over svinekæberne.
Sæt låg på stegesoen eller lav et af sølvfolie.
Stil fadet i ovn ved 180° i 75 min.
Tag kødet og grøntsagerne op af stegesoen/fadet og hold det varmt.
Væden hældes gennem en sigte og sendes videres til sovs!
Sovs:
væden fra stegesoen
2 spsk. maizenamel
1½ dl fløde
evt. salt og peber
evt. kulør
Væden fra stegesoen/fadet hældes i en gryde og varmes op.
Hvis man lyster det, kan man tilsætte lidt sovsekulør.
Smag evt. til med salt og peber.
Maizenamel røres ud i flødes, der hældes i sovsen. Giv sovsen en opkog under omrøring.
Serveres med kartoffelmos