Svinekæber med bacon og rødvin

3-4 prs.

8-10 svinekæber
200 g røget bacon i store tern
1 løg, skåret i grove tern
2 gulerødder skåret i grove tern
1 porre, skåret i grove tern
2 tsk. sellerifrø - eller 2 selleristænger i grove tern
2 laurbærblade
1 tsk. timian, tørret og hakket
Peber, friskkværnet
40 g smør
2½ dl rødvin

Svinekæberne pudses godt af - dvs. man fjerner alle sener og hinder.
Bacon sættes til at stege på en stegepande.
(Jeg anvender en stegeso, men et hvilket som helst andet fad, der kan dækkes til kan bruges).
Grøntsager, frø, blade og urter blandes i stegesoen/fadet. Den stegte bacon placeres oven på og bacon fedtet hældes over.
Rødvin hældes i stegesoen.
Smelt smøret i stegepanden - og nej den skal ikke vaskes af først. Svinekæberne brunes heri.
Svinekæberne placeres øverst i stegesoen/fadet, kværn en gang peber over, dæk til med låg eller lignende.
Stilles i ovn ved 140° i 2½ -3 timer - indtil kødet er super mørt.

Tilbehøret er valgfrit - er lækkert til både salat og tungere tilbehør.


(c) 2024 e-fri.dk