4 prs.
Spaghetti:
450 g spaghetti
1 spsk. olivenolie
Salt
Spaghetti koges i en stor gryde med vand, salt og olie.
Når spaghettien er kogt al dente, sies vandet fra.
Spaghettien holdes varm.
Fyld:
1 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
1 stort løg, i tynde skiver
2 fed hvidløg, hakket
250 g bacon, i tern
Olien varmes op i en gryde og smelt smørret heri.
Tilsæt løget, hvidløg og bacon, og steg indtil baconen er sprød.
Hold varm.
Sauce:
3 dl fløde
3 æg
100 g revet parmesanost
Salt
Peber, friskkværnet
Fløde, æg, ost, salt og peber piskes godt sammen.
Carbonara:
Der skal arbejde hurtigt, for at retten ikke skal blive kold.
Spaghettien hældes ned til fyldet, og saucen hældes over. Det hele blandes godt med 2 gafler (som hvis det var en salat), og serveres med ekstra parmesanost ved siden af - til at drysse over.