Spaghetti Carbonara

4 prs.

Spaghetti:
450 g spaghetti
1 spsk. olivenolie
Salt

Spaghetti koges i en stor gryde med vand, salt og olie.
Når spaghettien er kogt al dente, sies vandet fra.
Spaghettien holdes varm.

Fyld:
1 spsk. olivenolie
1 stort løg, i tynde skiver
2 fed hvidløg, hakket
250 g bacon, i tern
2 spsk. smør
250 g champignoner, i tynde skiver

Svits, i en gryde, løget i olien, tilsæt derefter hvidløg og bacon, og steg indtil baconen er sprød.
Baconblandingen tages op med en hulske.
Smørret smeltes i gryden, og champignonerne svitses heri i 3-4 min., omrøres et par gange.
Baconblandingen hældes tilbage i gryden.
Hold varm.

Sauce:
3 dl fløde
3 æg
100 g revet parmesanost
Salt
Peber, friskkværnet

Fløde, æg, ost, salt og peber piskes godt sammen.

Carbonara:
Der skal arbejde hurtigt, for at retten ikke skal blive kold.
Spaghettien hældes ned til fyldet, og saucen hældes over. Det hele blandes godt med 2 gafler (som hvis det var en salat), og serveres med ekstra parmesanost ved siden af - til at drysse over.


(c) 2024 e-fri.dk