4 prs.
700-800 g stegeflæsk, det man anvender til stegt flæsk
Kødstykkerne befries for svær kanten og evt. store stykker fedt.
Skær derefter ud i mundrette stykker - her er det i ca. 2-3 cm stykker.
Marinaden:
3 forårsløg, skåret i 2-3 cm stykker
3 fed hvidløg, presset
1-2 tsk. ingefær i tern
1 tsk. stærk chilipasta
½ tsk. chiliflager
¾ dl sojasauce
3 spsk. tør sherry
1 spsk. sesamolie
1 spsk. sukker
1 tsk. friskkværnet peber
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål.
Kødet vendes godt i marinaden og stilles koldt i mindst 30 min. Længere tid = mere smag.
1 spsk. rapsolie
Rapsolien varmes op i en wok og kødet hældes i (med marinaden) og steger godt.
Man kan evt. jævne med maizena jævning
Server med:
1-2 spsk. sesamfrø til at drysse på ved servering
Kogt ris til 4 prs.
Kokken er Esben, Juli 2022