Vildtsuppe

Mængderne varierer alt efter størrelserne på skroget og grøntsagerne, så man prøver sig frem.

En god knogle fra et stykke vildt, gerne med lidt kød på
Løg ? i halve
Hvidløgsfed
Gulerod, i halve
Knoldselleri, i kvarte
Porre, i halve
Persillerod, i halve
laurbærblade
2 hele nelliker (pas på med at få for mange i)
1 stk enebær - mast flad
salt
Peberkorn
1-2 tsk koriander blade, tørrede og hakkede
Sennepsfrø
vand

Alle ingredienserne hældes i en stor gryde - evt. en stor suppegryde, og hæld godt med vand over - skal dækkes og gerne lidt mere.
Bring i kog og lad simre i 3-5 timer - til kødet falder af knoglen. Smag til.
Si suppen, vurder om nogle af grøntsagerne kan bruges yderligere (nok ikke særlig tænkeligt) og tilsæt nye gulerødder i tern, snittede porrer.

NB: Egner sig fint til at reducerer til bouillon/fond.


(c) 2024 e-fri.dk