Vietnamesisk inspireret suppe

Denne supper egner sig fint med eller uden kød. Som kød til suppe, foreslår jeg at man bruger den der lille rest man har fra et andet måltid.

4 prs.

1½ spsk. rapsolie
2 løg, skåret i tynde strimler
4 fed hvidløg, i strimler eller tern
1 spsk. ingefær, revet eller i tern
2 kanelblade
2 hele stjerneanis
2 tsk. kværnet peber
3 spsk. østerssauce
9 dl bouillon (evt. 7 dl bouillon og 2 dl vand)
2 friske grønne chilier, f.eks. jalapenos, skåret i skiver
1 rødløg. skåret i tynde strimler
1 snackpeber, skåret i tynde strimler
evt. stegte/kogte kødrester, skåret i tynde strimler
5 friske basilikumblade, vaskede og revet i mindre stykker
smag til med sojasauce og muscovadosukker (hvis suppen er blevet lidt på den stærke side)
kogte nudler til 4 prs.

Olien varmes op i en gryde, løg tilsættes og svitses i 2-3 min:
Hvidløg og ingefær tilsættes og lad svitse videre i 4-5 min.
Tilsæt kanelblade, stjerneanis, peber og østerssauce og lad svitse med i 1 min., hvorefter bouillon  og chili tilsættes. Lad simre i 20 min.
Tilsæt rødløg, snackpeber, evt. kødrester og basilikumblade og varm suppen godt igennem.
Smag til.
Nudlerne placeres i bunden af fire portionsskåle eller dybe tallerkener og hæld suppen over.



(c) 2024 e-fri.dk