4 prs.
1 kylling
Vand
1 tsk. hele enebær
½ tsk. peberkorn
1 løg
Salt
2 spsk. smør
1 tsk. Karry
2 spsk. mel (med lille top)
2-4 tørrede shitaki svampe
1 dl vand, kogende
Ca. 1 l af kyllingesuppen - supler evt med hønsekødsbouillon
1 dl mager fløde
2 æggeblommer
2 dl frosne ærter - optøede
½-1 tsk. hvidvinseddike
Kyllingen parteres og al skind fjernes. Derefter puttes den i kogende vand med enebær, peberkorn, løg og salt og koges til mør (ca. 1 time).
Svampene overhældes med 1 dl kogende vand - lad trække med kyllingekødet koges.
Kyllingen tages op, og kødet skæres i mindre stykker.
Svampene tages op og skæres ud i mindre stykker
Suppen sies - og evt. skummes.
Karry svitses let i smørret, og mel blandes i. Når dette er bagt sammen, spædes der med suppe, fløde og væden fra svampene.
Æggeblommerne røres sammen med salt og lunes med et par spsk. suppe - hældes i suppen, der opvarmes uden at koge
Til sidst blandes kyllingekødet, svampe og ærterne i suppen. Suppen smages til med hvidvinseddike.