Pekingsuppe

14 små forretter

1 dl tørrede svampe
2½ dl kogende vand
1 spsk. rapsolie
400 g svinekødsfars
1 tsk. salt, groft
1 tsk. peber, friskkværnet
2 tsk. chiliflager
50 g shiitake svampe, skåret i tern
25 g kejserhat svampe, skåret i tern
3-4 forårsløg, skåret i mindre stykker
3-4 fed hvidløg, hakket fint
2 spsk revet/hakket ingefær
1 dåse bambusskud (120 g), skåret i tern + gem væsken
1¼-1½ dl andebouillon
1½ liter kogende vand
2 spsk. sojasauce
2 spsk. champignon sojasauce
2 spsk. risvinseddike
evt. stærk chilipulver
1 æg, sammenpisket
1 spsk. maizenamel og lidt vand
evt. lidt forårsløg til pynt

Svampene overhældes med kogende vand og lad trække i 30 min.
Dræn svampene - gem væden - og skær svampene ud i tern.
Varm olien op i en gryde, der kan rumme mindst 3 liter.
Svits kødet godt i olien, krydr med salt og peber og svits indtil det brunes. Tilsæt lidt vand hvis det sættes sig fast i bunden.
Tilsæt chiliflager, de tre slags svampe, forårsløg, hvidløg og ingefær og lad simre i 3-4 min.
Bambusskud tilsættes og svits videre i 2 min.
Andebouillon, kogende vand, væden fra de tørrede champignoner og væden fra bambusskuddene tilsættes og suppen bringes i kog. Lad koge i 10 min.
Tilsæt sojasauce, champignon sojasauce og riseddike.
Smag til med risvinseddike, chilipulver og champignon sojasaucen indtil smagen er lige som den skal være.
Sørg for at suppen koger godt og hæld ægget i, under omrøring, i en tynd stråle.
Opløs maizenamelet i lidt vand og rør i den kogende suppe.

Server varm og evt. med lidt snittet forårsløg drysset over.


(c) 2024 e-fri.dk