Mængderne varierer alt efter størrelserne på fjerkræet og grøntsagerne, så man prøver sig frem.
Oksekraft knogler
Løg, i halve
Hvidløgsfed
Gulerod, i halve
Knoldselleri, i kvarte
Porre, i halve
Persillerod, i halve
Peber
Sennepsfrø
Salt
Vand
Oksespidsbryst
Alle ingredienserne hældes i en stor gryde, evt. en stor suppegryde, og hæld godt med vand over - skal dækkes og gerne lidt mere.
Bring i kog og lad simre i 2-3 timer - til kødet er mørt. Tag kødet op og lad koge videre i 1½-2 timer.
Si suppen, vurder om nogle af grøntsagerne kan bruges yderligere (nok ikke særlig tænkeligt) og tilsæt nye gulerødder i tern, snittede porrer.
Spidsbrystet skæres ud i mindre stykker og hældes tilbage i suppen.
NB: Egner sig fint til at reducerer til bouillon/fond.