4 prs
1 dåse muslinger i vand (drænet vægt 150 g)
200-250 g kartofler
200-300 g røget bacon uden svær
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
2 spsk. mel
6 dl skaldyrsbouillon
50 g suppepasta
2½ dl fløde
1 spsk. citronsaft
peber
Muslingerne drænes og væden indgår i fiskebouillonen.
Kartoflerne skrælles og skæres ud i meget tynde skiver ? for derefter at blive skåret ud i tynde strimler.
Bacon skæres ud i tern, løget pilles og hakkes fint og hvidløgsfeddet knuses.
Smørret smeltes i en suppegryde, og bacon, løg og hvidløg svitses godt heri.
Mel drysses i og bouillonen tilsættes ? rør godt.
Kartoflerne tilsættes og suppen koger i 5 min. hvorefter pastaen tilsættes og suppen koger i yderligere 10 min. ? rør godt.
Fløden og citronsaft tilsættes og suppen smages til med lidt peber.
Muslingerne tilsættes og suppen varmes godt op uden at koge ? klar til servering.