Linsesuppe med bacon

4-6 prs.

1 spsk olivenolie
200 g bacon i tern
1 gulerod i skiver
2 stænger bladselleri i tern
1 stort løg i tern
1½ tsk. chiliflager
2 spsk tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano, tørret og hakket
7½ dl bouillon
2½ dl vand
200 g linser, f.eks. grønne linser
2 spsk parmesan
1 tsk groft salt

Olivenolien varmes i gryden.
Tilsæt bacon, gulerod, selleri og løg og lad stege i 10 min.
Chiliflager og tomatpure røres i og steg videre i 5 min.
Resten af ingredienserne tilsættes.
Når retten koger, skrues der ned til simre niveau, lægges låg på gryden og lad simre i 1-1½ time.
Smag til og nyd med det stykke brød til.


(c) 2025 e-fri.dk