I denne suppe anvendes hele porren - den hvid som den grønne del. Jo farven bliver ikke så lys på den færdige suppe, men alle vitaminerne er med i suppen.
4 prs.
ca. 10 g smør
1 løg, hakket groft
500 g kartofler, skrællet og i tern
375 g porrer, skåret i ringe
¾ liter bouillon
1 dl vand
1 tsk. groft salt
1 tsk. peber, friskkværnet
1 dl fløde
Smør smeltes i en gryde med plads 2-2½ liter suppe:
Svits løg og kartofler i smøret i 5 min.
Porrer tilføjes og lad stege med i 2 min.
Tilsæt bouillon, vand, salt og peber og lad koge indtil kartoflerne er møre (det kan tage mellem 15-25 min.).
Smag til med salt og peber.
Rør fløden i suppen og varm igennem.
Server med sprødstegt baconstykker og evt. forårsløg eller porrer, snittet fint.
Det er også dejligt med brød til suppen.