Hønsekødssuppe, stærk

2 prs.

300 g kyllingebryst
salt

Kyllingebryst-kødet drysses med salt, placeres i et ildfast fad, dækkes til med f.eks. folie og steger i ca. 45 min-1 time.
Gem stegeskyen.
Kyllingekødet skæres ud strimler.

1 spsk. sesamolie
3 forårsløg, snittet
4-5 dl hønsebouillon
stegeskyen fra kyllingekødet
1 chilifrugt, delt i halve (kom flere i, hvis den ikke er så stærk).

Olien varmes op i en gryde, og forårsløgene svitses let i 1-2 min.
Bouillon, stegeskyen og chili tilsættes og bring i kog.
Tilsæt kyllingekødet og varm godt på.
Smag til løbende for at vurdere om chili skal op af suppen, så den ikke bliver FOR stærk.

Jævning:
1 spsk. maizenamel
2 spsk. vand
1 spsk. sojasauce
1½ spsk. sherry
1/4 tsk. sort peber, friskkværnet 

Alle ingredienserne røres sammen
Jævningen røres i suppen, der koger indtil der tykner - rør godt mens den koger:

1 æg, sammenpisket

Ægget tilsættes suppen: der røres godt rundt mens ægget hældes i som en tynd stråle - for at danne æggetråde.


(c) 2024 e-fri.dk