Grøntsagssuppe med svampe

Mængderne varierer alt efter størrelserne på grøntsagerne, så man prøver sig frem. 

 

Svampe - gerne blandede, friske eller fra frost smør til stegning porre

gulerod

selleri

persillerod

løg

salt

vand

hvidløg

peberkorn

sennepsfrø

timian

rosmarin

laurbærblad evt. tørret chilifrugt evt. tørrede svampe, for ekstra smag salt vand

 

Smør smeltes i en suppegryde og svits svampene godt heri: Resten af ingredienserne hældes i gryden og hæld godt med vand over - skal dækkes og gerne lidt mere.

Bring i kog og lad simre i 3-5 timer.

Si suppen, vurder om nogle af grøntsagerne kan bruges yderligere (nok ikke særlig tænkeligt) og tilsæt nye gulerødder i tern, snittede porrer.
 

NB: Egner sig fint til at reducere til bouillon/fond.

 

 



(c) 2024 e-fri.dk