Stufado (oksegratin)

2 prs.

Okseragout:
Ca. ½ kg oksekød i tern
1 løg
3 fed hvidløg
Olivenolie
1 tsk. paprika
1 tsk. karry 
½ chilifrugt, hakket fint
1 dåse hakkede tomater
3 tsk. oregano
2 dl rødvin
Salt

Oksekødet klargøres og løg og hvidløg snittes fint.
Olien varmes op i en gryde. Løg, hvidløg og chili tilsættes og svitses let. Paprika og karry tilsættes og svitses med
Kødet tilsættes og brunes.
Resten af ingredienserne tilsættes og ragouten simrer indtil det meste af væden er reduceret. Smag til med salt.
 

Ca. 250 g spaghetti gryn - eller anden form for pasta af lille størrelse.

Spaghettien koges al dente i letsaltet vand og sies.
 

Revet ost

Pastaen fordeles i bunden af et ovnfast fad eller ovnfaste portionsskåle, kalveragouten fordeles ovenpå og det hele sluttes af med revet ost.
Gratinen stilles i forvarmet ovn ved 190° i ca. 10 min.


(c) 2024 e-fri.dk