Oksekød i sherrysauce

4 prs.

500 g oksekød i strimler eller tern
50 g smør
salt
peber
1 gulerod i skiver
200 g champignoner, i skiver, kvarte eller hele - som man synes
1 løg i skiver
2½ dl piskefløde
1 dl vand
1 dl sherry, evt. en halvtør

Smør varmes op på en stor pande, og kødet brunes godt i smørret.
Kødet flyttes over i en stegeso, stegeskyen fra panden hældes over og drys med salt og peber.
Tilsæt gulerod, champignoner og løg - vend rundt i ingredienserne.
Vand, sherry og fløde hældes ved, låg på stegesoen og steges i ovn ved 150° i 2½-3 timer - ja det er lang tid, og det hele værd. 
Kødet og grøntsagerne tages op af stegesoen - overfør evt. til et fad eller en skål, der også kan rumme saucen.
Stegeskyen sies og hældes over i gryde. Varm op, smag til (hvis man synes, kan man tilsætte lidt sovsekulør) og saucen over kødet.

Server evt. til en god kartoffelmos, kogte kartofler eller ris.


(c) 2024 e-fri.dk