Nachos med chilibøf

4 prs - som forret

Det er meningen at retten skal være stærkt krydret, men prøv dig frem mht. til mængden af chili.

Chilibøf:
250 g oksefars
Rød chilifrugt, udkernet og hakket
1 spsk. olie
3 forårsløg, skåret i skiver
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. koriander, stødt
½ tsk. oregano
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
1 dl vand

Kødet og chili svitses i en gryde i 10 min.
Tilsæt olien når det begynder at stege tørt.
Forårsløgene tilsættes og kødet steger i yderligere 2 min.
Tomatpuré, krydderierne og vandet tilsættes, og kødet steger indtil vandet er reduceret til næsten ingenting.

175-200 g nachos
250 ml creme fraîche
100 g cheddar ost, revet

Nachos fordeles i 4 mindre ildfaste fade eller lignende. Kødet fordeles ovenpå disse, creme fraîchen fordeles ovenpå og til sidst slutter man af med at fordele osten.
Stilles i varm ovn ved 200° indtil osten er smeltet.


(c) 2024 e-fri.dk