Gullasch

Dette er en meget stor portion. Men fortvivl ikke, den vinder i smag ved at lure et smut i fryseren - og vupti! Så har vi hjemmelavet fastfood.
 

12 portioner
 

Ca. 1 kg oksekød, i tern

4 spsk olie

2 store løg, i skiver

2 spsk. smør

2 fed hvidløg, presset

1 spsk. paprika

4 peberfrugter i tern, jo flere forskellige farver, jo flottede ret

2 tørrede hele chilier eller 1 frisk

1 tsk. kommen

2 dåser hakkede tomater

1 liter vand

4 dl oksebouillon

salt (til at smage til)

2 gulerødder i tern, jo flere forskellige farver, jo flottede ret

2 porrer, i skiver

4 kartofler, skrællet og i tern

2 dl hvidkål, skåret i tern/strimler
 

Olien varmes op i en gryde og kødet brunes deri og tages derefter op af gryden.

Smørret smeltes i gryden, og løget svitses godt heri. Hvidløg og paprika tilsættes og svitser med.

Kødet, peberfrugterne, chili, kommen, tomat, vand, bouillon og salt tilsættes, og retten småsimrer i ca. 2 timer under låg. Hvis  man ikke ønsker et alt for "hot" resultat, kan man her fiske chilierne op af gryden.

Tilsæt gulerod, porre, kartoffel og hvidkål og kog indtil kartoflerne er møre - ca. 30 min.

 

(c) 2024 e-fri.dk