4 prs.
3 spsk. olivenolie
25 g smør
1 stort løg
4 selleristænger
200 g bacon
2 fed hvidløg
500 g mager oksefars
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. mel
1 dåse hakkede tomater eller tilsvarende i friske
1½ dl bouillon
1½ dl rødvin
2 tsk. oregano
½ tsk. revet muskatnød
Løg hakkes, selleri skæres i tynde skiver, bacon skæres ud i mindre stykker og hvidløg hakkes.
Varm olie og smør op i en stor gryde, tilsæt løg, selleri og bacon. Steges i 5 min.
Rør hvidløg og fars i, og lad kødet brune. Skru ned for varmen og lad koge videre i 10 min.
Tomatpuré og mel røres sammen.
Skru op for varmen, rør tomatpuré og mel i, og lad koge i 1-2 min.
Tomat, bouillon og rødvin røres i, og det bringes i kog. Tilsæt oregano og muskatnød og krydder med salt og peber. Læg låg på gryden og lad koge 45 min., der skal omrøres i ny og næ.
Saucen smages til inden serveringen.
Spagetti til 4 prs.
Spagetti koges og serveres sammen med bolognese saucen.
Drysses med parmesan før spisningen.