Bøfgryde med hvidløg og grønt

4 prs.

500-700 g oksekød, skåret i tern
2 spsk. neutral olie
50 g smør
2 tsk. chiliflager
1 stort løg, skåret i tern
8 fed hvidløg, snittet fint
2 gulerødder, i "tern"
2-3 dl broccoli buketter
1 tsk. groft salt
2½ dl bouillon
2 dl fløde
salt & peber

Olien varmes i en stor sauterpande, eller lignende.
Kødet brunes godt i olien, tages op med en hulske og stilles tildækket til side i en tallerken.
Smør smeltes i panden.
Tilsæt chiliflager og løg og lad svitse i 2 min.
Hvidløg, gulerødder og broccoli tilsættes og svitses med i 4 min. under låg.
Tilsæt salt, kødet og bouillon og lad simre i 5 min. under låg.
Fløde hældes i og lad simre i 5 min.
Smag til med salt og peber.

Man kan evt, jævne retten lidt.
Tip: Koger man pasta til, kan man jævne retten ved at tage et par store skefulde af pastavandet, lige før kogning er færdig, og rør i - der er masser af stivelse i.

Man kan servere denne ret til pasta, ris, kartofler på forskellige måder eller bare med rigeligt brød til.


(c) 2024 e-fri.dk