5-6 prs.
200 g bacon i tern
2 spsk. smør
500-700 g oksekød, i tern
salt
peber
2 spsk hvedemel
evt. 2 spsk. smør
1 stort løg, i grove tern
2 store gulerødder, skåret i skiver på ½-1 cm
6 fed hvidløg, skåret i tern
1½ spsk. tomatpure
400 g champignoner, i kvarte
1 tsk. timian, tørret og hakket
2 store laurbær blade
2 dl rødvin
5 dl oksebouillon
1½-2 dl fløde
smag til salt og peber
Bacon svitses i en sauterpanden eller anden gryde med låg til, indtil bacon er sprød.
Tag bacon op af panden/gryden og stil til side.
Okseternene krydres med salt og peber og vendes i melet.
Smør smeltes i panden/gryden og kødet brunes heri, på alle sider:
Tag kødet op af panden/gryden og stil til side.
Hvis der ikke er fedtstof nok i panden/gryden, tilsættes der yderligere smør.
Svits løget i smøret i ca. 5 min.
Gulerødder tilsættes og svitses med i 2 min.
Tilsæt hvidløg og svits i yderligere 2-3 min.
Tomatpure røres i og champignonerne tilsættes - lad svitse i 3-4 min.
Timian, laurbærblade, rødvin, bouillon og kødet tilsættes. Der lægges låg på og lad simre i 20-30 min.
Smag til med salt og peber og rør fløden i. Lad simre i yderligere 20 min.
Serveres med kogte kartofler, kartoffelmos, ris eller hvad man har lyst til.