4 prs.
3 spsk. smør
Ca. 500 g oksemørbrad, i tern
1 stort løg, hakket fint
1 tsk. paprika
1½ dl tør hvidvin
400 g champignoner, i kvarte
1 tsk. groft salt
1½ dl bouillon, f.eks. okse
1½ dl creme fraîche
½ agurk, i små tern (kan udelades)
1 smørbolle
1 tsk. purløg, tørret og hakket
½ tsk. sennepspulver
Smørret smeltes i en gryde. Kød og løg hældes i gryden, krydres med paprika, og steg indtil kødet er mørt ? hvilket afhænger af kvaliteten af kødet. Kødet tages op af gryden og holdes varmt, evt. ved at pakke det tæt ind i sølvpapir.
Hvidvinen hældes i gryden sammen med champignonen ? salt drysses over. Bringes i kog og koger indtil champignonerne har den ønskede konsistens ? smag og behag.
Bouillon og creme fraîche tilsættes og smørbollen røres godt i ? bringes i kog.
Kødet hældes tilbage i gryden, sammen med agurk, hvis man vælger det ? bringes i kog.
Purløg tilsættes og retten smages til med sennepspulver.
Serveres med kartoffelmos.