Stegte ris med kylling og bacon

5-6 prs.

 

Risene:
brune ris til 4 prs - jeg bruger ca. 260-270 g
vand og salt


Risene koges efter anvisningen på pakken og afkøles helt inden de tilsættes retten. Jeg koger dem ofte dagen før eller anvender rester fra dagen før.

 

Kyllingekødet:
600 g kyllingebryst
vand
2 stk kryddernelliker
½ tsk. muskatnød, revet
½ tsk. salt
½ tsk. peber, kværnet

 

Vandet bringes i kog med krydderierne og kyllingekødet koges heri indtil mørt. 
Skal afkøles helt inden det tilsættes til retten. Jeg koger dem ofte dagen før eller anvender rester fra dagen før.
Kødet skæres ud i tern.

 

3 spsk. rapsolie
1 løg, skåret i små tern
1 fed hvidløg, skåret i små tern
2 hele røde chilier, skåret i små tern
½ tsk. koriander, stødt
½ tsk. spidskommen, stødt
100 g bacon i tern
1 dl ærter
3 dl broccoli, skåret i mindre stykker
3-4 spsk. sojasauce

Olien varmes op i en wok eller lignende. 
Tilsæt bacon, løg, hvidløg, chili, koriander og spidskommen, lad svitse i 2-3 min under omrøring.
Tilsæt ærter og broccoli og svits i yderligere 2 min:
Soja tilsættes - rør godt rundt - hvorefter ris og kyllingekød vend i:
Steges til retten er rygende varm.

 

 


(c) 2024 e-fri.dk