4 prs.
3 spsk. olivenolie
Ca. 500 g oksemørbrad, i tern
1 stort løg, hakket fint
1 spsk. smør
1 tsk. paprika
1½ dl tør hvidvin
300 g champignoner, i kvarte
1 tsk. groft salt
1½ dl bouillon, f.eks. okse eller and
1½ dl creme fraîche
100 g grønne bønner, skåret ud i 2-3 mm stykker
1½ tsk. purløg, tørret og hakket
½ tsk. sennepspulver
Maizena til jævning
Olivenolie varmes op i en gryde. Kød og løg hældes i gryden, krydres med paprika, og steg indtil kødet er mørt - hvilket afhænger af kvaliteten af kødet. Kødet tages op af gryden og holdes varmt, evt. ved at pakke det tæt ind i sølvpapir.
Smør smeltes i den resterende væde i gryden.
Hvidvinen hældes i gryden sammen med champignonen - salt drysses over. Bringes i kog og koger indtil champignonerne har den ønskede konsistens - smag og behag.
Bouillon og creme fraîche tilsættes og retten bringes i kog.
Kødet hældes tilbage i gryden, sammen med de grønne bønner, hvis man vælger det - bringes i kog.
Lad simre under låg i ½-1 time.
Purløg tilsættes og retten smages til med sennepspulver.
Jævn med maizenamel
Serveres med kartoffelmos.