Rullesteg af slag (Porchetta)

3 prs.

1 lammeslag
Flagesalt

Rids slaget på fedtsiden i et harlekin mønster, drys med salt og ved slaget med kødsiden opad.


Fyld:
1 løg
1 håndfuld frisk ramsløg eller 1 spsk tørret ramsløg
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret basilikum
4 tsk. citronsaft
skal af 1 citron, brug evt. en zester
Kødnåle eller madsnor

Løg, urter, citronsaft og citronskal hakkes godt sammen, og fordeles på kødsiden af slaget.
Stegen rulles sammen og man kan enten stikke den sammen med kødnåle, eller snøre den sammen med madsnor.

Lage:
1 dl hvidvin
2 dl vand
1 fed hvidløg, hakket groft
1 porre, renset og skåret igennem
1 gulerod, renset og skåret i grove stykker
1 tsk. sellerifrø eller 3 selleristænger

Alle ingredienserne hældes i en stegeso (eller et tildækket fad), kødet placeres ovenpå og stilles i ovn ved 180° i ca, 2½ timer.
Derefter tages kødet op af lagen og stilles under grill i 5 minutter - indtil fedtet danner sprødt krølfedt.

 

 


(c) 2024 e-fri.dk