Pinnekjøtt

Denne ret stammer fra Norge og er, i nogle områder, den traditionelle juleret.
Navnet pinnekjøtt, kommer af at kødet dampes over birkepinde. Kødet købes i Norge - ja det er rigtig. Så man må trække på sine norske kontakter eller besøge dejlige Norge.
Kødet er lammekød der er tørret og saltet.

Jeg kan ikke rigtig angive mængde, da det helt og holdent at hvor kødholdig kødstykkerne er.

Birkepinde - kan købes, klar til brug til madlavning, i Norge
Pinnekjøtt - udvandet i 2 døgn (vandet skiftes efter 1 døgn)
Moorpølse, skåret ud i 4 cm stykker
evt. røget medister, skåret ud i 4 cm stykker

Man skal bruge en stor gryde, hvor pindene lægges som en form for rist i bunden af gryden.
Hæld vand på indtil pindene er dækket.
Placer kød og pølsestykker oven på pindene.
Låg på gryden, bring vandet i kog og lad kødet dampe i 5 timer.

Serveres med kogte kartofler og kålrabimos (opskrift kommer senere).


(c) 2024 e-fri.dk