2-3 prs.
2 stk. lammeskank
1-2 gulerødder, skåret i grove tern
2-4 jordskokker, skåret i grove tern
1 stort rødløg, skåret i grove tern
4 fed hvidløg, halveret
2 limeblade
2 spsk. flagesalt
3 tsk. rosmarin
5 dl rødvin
Gnid kødet ind i flagesalten og drysses med rosmarin.
Gulerods- og jordskokke tern placeres i et ildfast fad eller en stegeso, sammen med løg, hvidløg og limeblade.
Kødet placeres ovenpå og rødvin hældes ved.
Fadet dækkes til / læg låget på stegesoen og stil i ovn ved 150° i 2½ time.
Kødet vil nu være super mørt og falder let af benene.
Sauce:
Stegeskyen
30 g smør, koldt
evt. lidt jævning
Stegeskyen hældes gennem en sigte, varmes op i gryde og reduceres i 2-3 min.
Pisk det kolde smør i.
Smag til jævn evt.