Kalv i wok

4-6 prs.

3 spsk. sesamolie
1 løg, i skiver
3-6 chilier, halverede på langs
3 fed hvidløg, snittet
1 tsk. ingefær, snittet eller som pasta
600 g kalvekød, i strimler
3 spsk. sojasauce
120 g bambusskud fra dåse, drænet
2 dl broccoli, skåret ud i strimler
2 gulerødder, skåret ud i "bånd" med f.eks. en grøntsagsskræller
2½ dl bouillon
1 lille hjertesalat, vasket og hvert blad delt på langs
2 spsk. halvtør sherry
3 spsk. Maizenamel udrørt i lidt vand

Olien varmes op. Tilsæt løg og chili og lad svitse i 2-3 min.
Hvidløg, ingefær og kalvekød tilsættes og kødet brunes godt.
Tilsæt soja, bambusskud, broccoli, gulerødder, bouillon og hjertesalat og lad simre i 2 min.
Tilsæt sherry og smag til.
Jævnes med maizenablandingen.

Serveres med kogte ris, kogte nudler eller stegte nudler.


(c) 2024 e-fri.dk