Ged er ikke det mest almindelige kød at finde i butikkerne men man kan være heldig at finde det i vores mange gode baserer, der specialicerer sig i etnisk mad.
til 4 prs
1½ kg ged i tern, med ben
½ dl sennepsolie
2 spsk. spidskommen pulver
1 spsk. koriander pulver
1 spsk. chili pulver
2 tsk. gurkemeje pulver
1½ spsk. ingefær tern eller pure
2 spsk. hvidløg - hakket, revet eller pure
4 laurbærblade
4 nelliker
3 kardemomme, hel
3 kanel stykker på ca. 3 cm hver.
Sennepsolie, spidskommen, koriander, chili, gurkemeje, ingefær og hvidløg blandes sammen en en tyk pasta.
Pastaen masseres godt ind i gedekødet, stil det køligt og lad marinere natten over.
Kødet overføres til en stegeso eller andet ildfast fad, der kan dækkes med f.eks. folie.
Tilsæt laurbærblade, nelliker, kardemomme og rør det sammen med kødet.
Stil stegesoen i ovn ved 175° - uden låg - i 35 minutter.
Læg låg på stegesoen, skru ned til 110° og lad simre i 2-3 timer, eller indtil kødet er mørt.