Tagliatelle med tomat og kylling

4 prs.

Tagliatelle (båndspaghetti) til 4 prs.

Tomatsauce:
2 spsk. olivenolie
1 lille løg
1 fed hvidløg
425 g tomater
2 spsk. persille
1 tsk. oregano
2 laurbærblade
2 spsk. tomatpuré

Løg, hvidløg, tomat og persille hakkes fint hver for sig.
Olien varmes op i en gryde, og løget svitses heri.
Tilsæt hvidløg og steg i yderligere et minut.
Tomat, persille, oregano, laurbærblade, tomatpuré, sukker, salt og peber røres i.
Bring saucen i kog, lad den derefter simre indtil den er reduceret til det halve. Smag til og fjern laurbærbladene før servering.

Kyllingesauce:
60 g smør
425 g kyllingebryst
90 smuttede mandler
3 dl fløde
Salt
peber

Kyllingekødet skæres ud i tynde strimler.
Smørret smeltes på en pande og steg kylling og mandler i 5-6 min. under konstant omrøring.
I mellemtiden hældes fløde i en lille gryde, varmes forsigtigt op, og koges forsigtigt indtil reduceret til det halve.
Hæld fløden over kyllingen og mandlerne.
Krydres med salt og peber.

Pastaen koges, sigtes og anrettes på 4 tallerkner. Tomatsauce fordeles oven på pastaen og til sidst fordeles kyllingesaucen øverst.


(c) 2024 e-fri.dk