Stegte ris med kylling

6 prs.

Kyllingekødet:
1-1½ kg kyllingekød, over- og underlår
½ liter salt
salt

Kyllingekødet lægges i et ildfast fad, vand hældes ved og salt drysses over.
Steg ved 180° grader i 1 time.
Husk at gemme stegeskyen.
Kødet befries for skind og ben og fordeles i mundrette bidder.

kogte ris til 6 prs. - skal være helt afkølet
1 løg, skåret i skiver
1 fed hvidløg, skåret i skiver
1 chili, skåret i skiver
1½ spsk. sojasauce
stegeskyen fra tidligere
2½ dl broccoli, gerne fra frost og optøet
2 dl majs, gerne fra frost og optøet
1 gulerod i strimler

Olien varmes op i en wok (eller lignende), og løg, hvidløg og chili tilsættes og steger i 2-3 min.
Tilsæt soja og stegskyen, og når det koger godt tilsættes grøntsagerne, risen og kyllingekødet.
Retten varmes godt igennem, mens man konstant vender rundt i det.
Når det er varmt er det spisetid.


(c) 2024 e-fri.dk