Stegte nudler med kylling

4 prs.

4 kyllingelår, under og overlår
250 g æggenudler eller risnudler - de skal være flade og brede
4 spsk. olie
1 stort løg, skåret i store tern
250 g champignoner, skåret i kvarte
Ca. 150 g bambusskud, i strimler
1 peberfrugt, skåret i strimler eller tern
½ chili frugt, skåret i strimler
4 spsk. sojasauce
1 tsk. sukker, helst muscovadosukker
1½ spsk. halvtør sherry
½ dl stærk bouillon
Jævn med maizenamel

Kyllingekødet steges i ovn ved 180-200 i 1½ time. Derefter fjernes benene og kødet skæres ud i mindre stykker.
Nudlerne koges med lidt salt og olie. De sies og skylles med koldt vand, og stilles til afkøling.
Wok varmes godt op. 2 spsk. af olien og 2 spsk. af soja saucen varmes op og nudlerne hældes i og steges. Tages op og holdes varm.
2 spsk. olie varmes op i wokken, løget hældes i og steger lidt.
Kyllingekød, bambusskud, champignoner, peberfrugt, chili og bouillon hældes i og steger i 2 min. 2 spsk. soja sauce, sukker og sherry tilsættes og det hele steger indtil rygende varm.
Jævnes.
Klar til servering.

Der kan snildt anvendes andet kød ? okse, svin, kalkun, fisk eller skaldyr. Grønsagerne kan ligeledes erstattes eller suppleres med andre, de eneste der ikke kan undværes er løg og bambusskud.


(c) 2024 e-fri.dk