Sesamkylling med chilisauce

4 prs.
 

Kylling:

1 kylling (ca. 1200 g) eller overlår til 4 personer.

1 æg

4 spsk. sesamfrø

½ tsk. groft salt

4 spsk. parmesanost

2 spsk. rasp

olie
 

Del kyllingen i 4-6 stykker eller klip den gennem ryggen og giv den et "knæk" så den kan ligges fladt til stegningen/grillningen.

Knæk ægget ud på en tallerken og pisk det godt sammen med en gaffel.

Hæld sesamfrø, rasp, ost, salt og paprika ned en stor frysepose, og ryst sammen. Put kyllingestykkerne i posen, et ad gangen. Ryst godt, så kødstykkerne bliver godt dækket.

Kødstykkerne lægges i et smurt ildfast fad og steges i ovn ved 175° i 1½ time eller grilles.
 

Sauce:

3½ dl crème fraîche

½ tsk. groft salt

1 tsk. chilipulver

2 fed hvidløg, presset
 

Crème fraîchen blandes med chili, hvidløg og salt og stilles koldt indtil servering.
 

Kartofler eller pommes frites egner sig fint til denne ret.

 

(c) 2024 e-fri.dk