4 prs.
Kylling:
1 kylling (ca. 1200 g) eller overlår til 4 personer.
1 æg
4 spsk. sesamfrø
½ tsk. groft salt
4 spsk. parmesanost
2 spsk. rasp
olie
Del kyllingen i 4-6 stykker eller klip den gennem ryggen og giv den et "knæk" så den kan ligges fladt til stegningen/grillningen.
Knæk ægget ud på en tallerken og pisk det godt sammen med en gaffel.
Hæld sesamfrø, rasp, ost, salt og paprika ned en stor frysepose, og ryst sammen. Put kyllingestykkerne i posen, et ad gangen. Ryst godt, så kødstykkerne bliver godt dækket.
Kødstykkerne lægges i et smurt ildfast fad og steges i ovn ved 175° i 1½ time eller grilles.
Sauce:
3½ dl crème fraîche
½ tsk. groft salt
1 tsk. chilipulver
2 fed hvidløg, presset
Crème fraîchen blandes med chili, hvidløg og salt og stilles koldt indtil servering.
Kartofler eller pommes frites egner sig fint til denne ret.