til 4 prs.
Marinade:
1 dl sojasauce
6 fed hvidløgs, revet eller knust (eller 3 tsk. hvidløgspulver/-granulat)
½ tsk. chili, tørret og i flager
De tre ingredienser blandes sammen.
1-1½ kg kyllingeoverlår
Kyllingelårene og marinaden blandes sammen i f.eks. en frysepose, og lad marinere et koldt sted i ½-1 time,
Sauce:
neutral olie
2½ dl vand
3 laurbærblade
½ tsk. hele peberkorn
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. rørsukker
Olien varmes op i en stor pande, evt. en sauterpande. Kyllingekødet tages op af marinaden - marinaden skal gemmes.
Kødet brunes godt på hver side i olien - tager 5-10 min.
Tilsæt marinaden, vand, laurbærblade og peberkorn og bring i kog og lad simre under låg i 30-45 min. - indtil kødet er mørt.
Kødet tages op af saucen og befries for ben og deles i mundrette bidder.
Fjern laubærbladene og peberkornene fra saucen.
Kogt ris til 4 prs.
2-3 dl ærter
3-4 dl broccoli, i små buketter
Saucen tilsættes ærter og broccoli og lad varme godt igennem.
Tilsæt risene og vend dem godt rundt i saucen og lad simre i 2-3 min.
Kyllingekødet føres tilbage i saucen, og når retten er godt varm, er maden klar.