Pulled kylling

Når kødet skal står og langtidsstege i 3-4 timer, kan man lige så godt lave en stor portion, så man har nem mad i fryseren til de travle dage.

til 8 prs.

1000-1500 g kyllinge kød, f.eks. kyllingeoverlår

Al skin hives af kødet - skindet skal bruges til stegningen, så gem det.

Krydderiblanding:
60 g barbecue blanding
1 spsk. paprika
½ spsk. koriander, stødt
½ spsk. spidskommen, stødt
 

Krydderierne blandes sammen, kødet vendes godt i blandingen og placeres i et ildfast fad – evt. et med tilhørende låg (en stegeso). Hvis man ikke lige har et låg til fadet, sørg da for at dækkes godt med bagepapir og/eller sølvpapir.
Kødet kan fint ligge i lag og læg skin-stykkerne øverst, så de kan være med at give smag.
Stil i ovn ved 120° i 3-4 timer – check om kødet løsner nemt fra benet med en gaffel.
Kødet kan nu befries for ben og trækkes fra hinanden med 2 gafler – i trævler.

Kødet kan bruges som fyld i f.eks. pitabrød eller i en burger – smager dejligt med salat og hjemmelavet BBQ-dressing.
Egner sig også til nedfrysning.

 


(c) 2024 e-fri.dk