Parmesan kylling

4 prs.

Note: ønsker man en ret der giver lidt mere "varme", kan man tilføje ½-1 tsk. chiliflager til saucen.

Saucen:
1 spsk. olie
2 fed hvidløg, hakket
1 løg, hakket
2 dåser hakkede tomater
2 dl vand
2 tsk. basilikum, tørret og hakket
(+ evt. ½-1 tsk. chiliflager)
smag til med salt, peber og sukker 

Olien varmes op i en gryde og løg og hvidløg svitses let heri - de må ikke ændre farve.
Tilsæt tomat, vand og basilikum (evt. chiliflager), bring i kog og lad simre i 15 min.
Slut for varmes - vent i 2-3 min - blend saucen, evt. med en stavblender.
Tænd igen for varmen, og lad simre indtil kyllingekødet er klart. 
Smag til.

Kyllingekødet:
4 stk. kyllingebryst

Kyllingebryst stykkerne skal ikke være for tykke. Hvis de nu alligevel er det, skal de deles igennem - så man står med stykker der ikke er så tykke. Hvis man blive nød til at dele kyllingekødet, skal man bruge mere af raspblandingen!

Raspblandingen:
1 dl rasp
3 spsk. friskrevet parmesan
2 tsk. basilikum, tørret og hakket
½ tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver

1-2 æg
fedtstof til stegning (jeg anvender jomfru olivenolie + ½ spsk. smør)
200 g frisk mozzarella, skåret i skiver

Rasp, parmesanost, basilikum, løg- og hvidløgspulver blandes sammen.
Æg piskes godt sammen.
Varm fedtstof op i en stegepande.
Kyllingekødet vendes først i det sammenpiskede æg og vendes derefter i raspblandingen, hvorefter det steges gyldent i olien - det skal gennemsteges.
Lad de stegte kyllingestykker dryppe af på f.eks. et stykke køkkenrulle.
Saucen hældes i et ildfast fad, de stegte kyllingestykker lægges ovenpå, mozzarellaosten placeres på kyllingekødet og fadet stilles i ovn ved 200° indstil osten er smeltet.

Server f.eks. med kogt spaghetti, groft brød, salat eller hvad man måtte have lyst til.


(c) 2024 e-fri.dk