Kyllingetærte

4-6 prs.

Låg:
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. Salt
¼ tsk. karry 
1 knsp. Peber
125 g smør, blødt
1 æg

Mel, bagepulver og krydderierne blandes sammen, og smør og æg æltes i, indtil man har en fast dej. 
Dejen lægges på køl indtil resten af ingredienserne er klar.

Fyld:
500 g kyllingekød
1 l vand
1 tsk. salt
lidt smør
1 løg, hakket fint
1 gulerod, i små tern
100 g champignoner, i små tern
50 g mel
3 dl af "kyllinge vandet"
1 spsk. Persille, hakket
1 tsk. basilikum, hakket
½ tsk. salt
½ tsk. hvid peber
Cayennepeber

Kyllingekødet koges i vand + salt indtil mørt (ca. 1 time).
Kyllingen tages op af suppen, og evt. skind og ben pilles fra. Kødet skæres ud i mindre stykker.
3 dl af suppen måles af - resten kan man bruge til et andet formål.
Løget svitses godt i smørret.
Gulerod og champignon tilsættes til løget og svitses med i 2 min.
Melet røres ud i suppen og hældes over grønsagerne. Kog over svag varme i 2 min.
Kød og krydderier og krydderurter tilsættes.

Smør eller olie
1 æg

Et ildfast fad med høje kanter smøres med smør/olie og fyldet fordeles i fadet.
Dej  rulles ud - evt imellem 2 stykker køkkenfilm -, lægges over og der laves lige nogle ?åndehuller? til dampen.
Pensel dejen med et sammenpisket æg.
Tærten bages ved180° i ca. 25 min.


(c) 2024 e-fri.dk