Kyllingegryde med pinjekerner og rosiner

4 prs.

Marinade:
2½ dl rødvin
1 fed hvidløg , i skiver
2 nelliker
½ tsk. salvie, tørret og hakket
1 laurbærblad
4 peberkorn

Alle ingredienserne blandes sammen. 

600 g kyllingekød

Kyllingekødet befries for evt. skind. Kødet hældes i ens tor frysepose og marinerer i marinaden natten over.
Jeg anvender kyllingebryst og skærer det ud i tern.

Kyllingestykkerne 'skrabes rene' af marinaden.
Marinaden sies for urenheder.

3 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
250 g bacon, i tern
75 g rosiner
70 g pinjekerner
2½ dl hønsekødsbouillon 
1 spsk. honning
3 spsk. balsamico eddike

Olivenolien varmes op i en stor stegegryde, løg og hvidløg svitses godt heri.
Bacon tilsættes og steger i ca. 5 min.
Det marinerede kød tilsættes og brunes godt (ca. 20 min.)
Rosiner, pinjekerner og den siede marinade tilsættes - lad stege under låg i 30 min.
Bouillon tilsættes og retten steger, nu uden låg, indtil kødet er så mørt, at det falder af evt. ben (ca. 40 min.)
Honning og balsamico eddike røres godt sammen, hældes i retten, der vendes godt rundt og serveres straks.

Serveres med flûtes og salat.


(c) 2024 e-fri.dk