4 prs.
Marinade:
2½ dl rødvin
1 fed hvidløg , i skiver
2 nelliker
½ tsk. salvie, tørret og hakket
1 laurbærblad
4 peberkorn
Alle ingredienserne blandes sammen.
600 g kyllingekød
Kyllingekødet befries for evt. skind. Kødet hældes i ens tor frysepose og marinerer i marinaden natten over.
Jeg anvender kyllingebryst og skærer det ud i tern.
Kyllingestykkerne 'skrabes rene' af marinaden.
Marinaden sies for urenheder.
3 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
250 g bacon, i tern
75 g rosiner
70 g pinjekerner
2½ dl hønsekødsbouillon
1 spsk. honning
3 spsk. balsamico eddike
Olivenolien varmes op i en stor stegegryde, løg og hvidløg svitses godt heri.
Bacon tilsættes og steger i ca. 5 min.
Det marinerede kød tilsættes og brunes godt (ca. 20 min.)
Rosiner, pinjekerner og den siede marinade tilsættes - lad stege under låg i 30 min.
Bouillon tilsættes og retten steger, nu uden låg, indtil kødet er så mørt, at det falder af evt. ben (ca. 40 min.)
Honning og balsamico eddike røres godt sammen, hældes i retten, der vendes godt rundt og serveres straks.
Serveres med flûtes og salat.