Kyllinge-fajita pasta

2 prs.

Krydderiblanding:
1 spsk. paprika
1 tsk.hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
¼ tsk. oregano
1 knsp. chiliflager
1 knsp. chilipulver
1 knsp. salt
1 knsp. sort peber

Bland alle ingredienserne sammen og del portionen i 2 lige store dele.
 

150-200 g kyllingebryst, skåret i tern
1. del af krydderiblandingen
2 spsk. rapsolie

Kyllingekødet vendes godt i krydderiblandingen - man kan evt. hælde begge dele i en stor frysepose og ryste det godt sammen.
Olien varmes op i en stor gryde og gennemsteges:
Tag kyllingekødet ud af gryden, stil det til side - og lad stegeskyen blive i gryden, da det skal bruges senere.

100-150 g pasta, f.eks. penne
vand
salt
olie

Vandet bringes i kog - tilsat salt og olie.
Kog pastaen i vandet ind den er al dente - gen ½ dl af vandet, da det skal bruges til saucen.

1 snackpeber, skåret i tern
¼ rødløg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
½ spsk. rapsolie
2. del af krydderiblandingen
50 g. cherrytomater, delt i halve
½ dl af pasta-koge-vandet
¾ dl fløde
¼ dl mælk
50-100 g mozzarella

Brug samme gryde igen - genbrug stegeskyen.
Tilsæt olie og steg snackpeber, rødløg og hvidløg i 3-4 min.
Tilsæt cherrytomaterne - lad stege med i 3-4 min.
Tilsæt pastavandet, fløden og mælken og varm godt op.
Tilsæt kyllingekødet og pastaen og mens retten varmes godt igennem røres osten i.
Retten er klar til servering når osten er smeltet.

Esben, april 2022
 


(c) 2024 e-fri.dk