Kylling med soja og honning

4 prs.

Marinade: 
10 spsk (eller 1½ dl) sojasauce
2 spsk. flydende honning
2 spsk. sennep
2 spsk. hvidvinseddike

Alle ingredienserne røres godt sammen.

Kyllingelår til 4 prs.
Marinaden

Kyllingelårene lægges i et ildfast fad og overhældes med marinaden.
Stilles i køleskab og marineres i mindst 30 min. Jeg har gode erfaringer med at lade dem marinere i 6-7 timer.
Steges i et ildfast fad (overdækket med sølvpapir) eller en stegeso ved 180° i 1 time, hvor man efter 30 min. vender lårene.
Derefter fjernes overdækket eller låget og lårene steger videre i 15-20 min, indtil lårene blver godt gyldne.

Serveres med kogte ris ? hvori 3 snittede forårsløg er vendt i ? og salat/flutes.
Gem marinaden efter stegningen, da den kan bruges som sauce.


(c) 2024 e-fri.dk