4 prs.
600-800 g kyllingekød i tern
Marinade:
1,25 dl appelsinsaft
2 tsk. koriander, stødt
½ tsk. peber, friskkværnet
½ tsk. salt, groft
3 fed hvidløg, presset eller i små tern
2 røde chilifrugter, skåret i tynde ringe
3 spsk. olivenolie
Alle ingredienserne blandes sammen.
Kødet og marinaden hældes sammen i en frysepose - masser marinaden godt ind mellem kødstykkerne.
Lad trække natten over på køl.
1 stort løg, i tern
1 spsk. olivenolie
1,25 dl hvidvin
1 spsk. farin
1 spsk. rørsukker
revet skal af 1 appelsin (brug f.eks. en zester)
2 spsk. sesamolie
100 g tørrede abrikoser, skåret i kvarte.
2 dl fløde
evt. salt
Kyllingekødet hældes i en sigte, og lad marinaden dræne fra.
Olivenolien varmes op i en stor gryde eller sauterpande.
Løg, vin, appelsinskal og de 2 slags sukker tilsættes og lad simre indtil løgene begynder at skifte farve. Tag det hele ud fra gryden/panden og stil til side.
Sesamolien varmes op i gryden/panden og kyllingekødet svitses god heri.
Hæld løgblandingen tilbage til kødet, læg låg på og lad simre i 15 min:
Tilsæt abrikoserne, læg låget på igen og lad simre i yderligere 15 min.
Tilsæt fløden, varm igennem og smag til med salt.
Server med kogte ris.