2 prs.
50 g smør
1 lille løg, skåret i grove tern
1 fed hvidløg, pillet og skåret i mindre stykker
½ bladselleristilk (ca. 50 g), skåret i mindre stykker - eller ½ tsk. sellerisalt
¼ tsk. stødt laurbærblad
¼ tsk. sennepspulver
½ æble, skrællet og skåret i grove tern
150 g bacon i tern
1 spsk. mel
¼ tsk. revet muskat
3 tsk. karry
1 dl hønsekødsbouillon
1 dl fløde - vurder selv om det skal være piskefløde eller madlavningsfløde
500-600 g kyllingefilet
Smag til med rørsukker og salt
Smør smeltes i en gryde, løg, hvidløg og selleri svitses let. Laurbærblad, sennepspulver, æble og bacon tilsættes og steger med i 10 min. under omrøring, for at undgå at det brænder fast.
Karry og muskat tilsættes. Mel drysses i og bouillon tilsættes. Saucen koger i 5 min.
Fløde tilsættes og røres i.
Kyllingekødet anrettes i et ildfast fad, karrysaucen hældes ved og retten steger i ovn ved 200° i 1½ time.
Serveres med kogte ris.