Kylling i chili og tomatsauce

4 prs.

1 kg kylling med ben og skin, f.eks. under eller overlår
2 tsk. oregano, tørret og hakket
salt
peber
2 spsk. olivenolie

Kyllingekødet krydres med oregano, salt og peber på begge sider.
Olien varmes op i en pande, og kryylingekødet brunes på hver side.
Kødet stilles til side.

Sauce:
3 spsk. olivenolie
3 lange chilifrugter, skåret i skiver
200 g champignoner, i skiver
6-8 fed hvidløg, hakket fint
2 dåser hakkede tomater
1 dl tør hvidvin
½ spsk. citronsaft
1½ spsk. persille, finthakket
salt
peber

Når kyllinge er ude af pandet, tilsættes mere olivenolie.
Chili og champignoner tilsættes og svitser i 5 min.
Tilsæt hvirløg, og lad svitse i yderligere 2 min.
Tomat, hvidløg og citronsaft hældes og lad koge indtil væden er reduceret med ca. 25%.
Persille tilsættes og smag tilmed salt og peber.
Saucen hældes i et ildfast fad og kyllingekødet placeres oven på.
Stil i varm ovn og steg i ca. 45 min ved 200°.
Server med brød til  - man kan evt. fjerne ben og skind først.





(c) 2024 e-fri.dk