2 prs.
Marinade:
1 æg
1½ spsk. Maizenamel
1 spsk. Sojasauce
1 spsk. sesamolie
Alle ingredienserne piskes sammen.
250-300 g kyllingefileter, i 2 cm. Stykker
Kødet vendes i marinaden og marineres i 30 min.
Sauce:
2 tsk. maizenamel
1½ spsk. Koldt vand
3 spsk. Sojasauce
3½ spsk. Tør sherry
1 spsk. Rørsukker
2 tsk. sesamolie
Maizenamel røres ud i det kolde vand, resten af ingredienserne røres i og saucen stilles til side.
3 spsk. rapsolie
3 chilier, tørrede og hele
1 hvidløgsfed, i strimler
Ca. 1 cm. Ingefær, revet/hakket fint
100-120 g bambusskud
4 forårsløg, i 2 cm stykker
Wokken/eller lignende varmes godt op - varmen skal være høj gennem hele forløbet.
Olien tilsættes og chilierne steges i 10 sekunder. Hvidløg og ingefær tilsættes og steger med i 10 sekunder.
Kødet og marinaden hældes i wokken og steg indtil kødet bliver gyldent.
Tilsæt bambusskud og forårsløg - steg i 1 min.
Tilsæt saucen. Når saucen er tyknet tilsættes de saltede peanuts.
Serveres med kogte ris og evt. med saltede cashewnødder til at drysse ovenpå.