Butter Chicken

4 prs

 

600-650 g kyllingeinderfilet skåret i mundrette bidder
 

Marinade:

1 dl sødmælksyoghurt naturel

2 tsk. gurkemeje, stødt

1 tsk. chiliflager

2 fed hvidløg, knust

1 spsk. knust ingefær

1 spsk. citronsaft

1 spsk. hvidvinseddike

1½ tsk. groft salt

4 spsk. olivenolie
 

Marinaden blandes godt sammen i en frysepose (gerne en 8 liters).

Kyllingekødet hældes i, vendes rundt i marinaden og stilles i køleskabet natten over,

Kylling og marinaden hældes over i en pande og steges indtil kødet er mørt - stil til side.
 

Buttersauce:

50 g smør

2 fed hvidløg, knust

1 tsk. chilipulver, gerne en sød variant

3 tsk. garam masala

1 dl bouillon, evt grøntsag

1 spsk. tomatpure

3 dl piskefløde

smag til med salt/sukker
 

Smør opvarmes på en pande og hvidløg og krydderier svitses forsigtigt heri.

Tilsæt bouillon, tomatpure og piskefløde og lad simre indtil saucen bliver cremet.

Tilsæt kyllingestykkerne og varm dem op i saucen.

 

Server evt. med kogte ris til og grøntsager (rå eller dampede). Forslag: dampet blomkål smager dejligt som et supplement.

 

(c) 2024 e-fri.dk