4 prs
600-650 g kyllingeinderfilet skåret i mundrette bidder
Marinade:
1 dl sødmælksyoghurt naturel
2 tsk. gurkemeje, stødt
1 tsk. chiliflager
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. knust ingefær
1 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
1½ tsk. groft salt
4 spsk. olivenolie
Marinaden blandes godt sammen i en frysepose (gerne en 8 liters).
Kyllingekødet hældes i, vendes rundt i marinaden og stilles i køleskabet natten over,
Kylling og marinaden hældes over i en pande og steges indtil kødet er mørt - stil til side.
Buttersauce:
50 g smør
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. chilipulver, gerne en sød variant
3 tsk. garam masala
1 dl bouillon, evt grøntsag
1 spsk. tomatpure
3 dl piskefløde
smag til med salt/sukker
Smør opvarmes på en pande og hvidløg og krydderier svitses forsigtigt heri.
Tilsæt bouillon, tomatpure og piskefløde og lad simre indtil saucen bliver cremet.
Tilsæt kyllingestykkerne og varm dem op i saucen.
Server evt. med kogte ris til og grøntsager (rå eller dampede). Forslag: dampet blomkål smager dejligt som et supplement.