4-6 prs.
et kalkunbryst på ca. 600-900 g
Marinade:
2 spsk. farin
2 tsk.paprika / røget paprika
¼ tsk røget salt (hvis man ikke har røget paprika)
1 tsk. oregano
1 tsk.korander, stødt
¼-½ tsk. chili, i flager
½ tsk. groft salt
Kalkunbryst og marinaden hældes sammen i en frysepose. Masser marinaden let ind ind i kødet og lad marinere, på køl, natten over.
Kødet og marinaden hældes i et ildfast fad - evt. et med tilhørende låg - så som en stegeso, og helst ikke ret meget større end stegen for at undgå udtørring. Hvis man ikke lige har et låg til fadet, sørg da for at dækkes godt med bagepapir og/eller sølvpapir.
Stil i ovn ved 110° i 4 timer - nu er stegen mør og kan hives ud i strimler.
Egner sig fint i en burger sammen med coleslaw, salat og bbq-dressing. Kan også fint hældes i en tortilla pandekage med grøntsager og dressing.