4 prs
600-650 g andekød, stegt i forvejen og befriet fra skin og ben.
Marinade:
1 dl sødmælksyoghurt naturel
2 tsk. gurkemeje, stødt
1 tsk. chiliflager
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. knust ingefær
1 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
1½ tsk. groft salt
4 spsk. olivenolie
Marinaden blandes godt sammen i en frysepose (gerne en 8 liters).
Andekødet hældes i, vendes rundt i marinaden og stilles i køleskabet natten over,
Buttersauce:
50 g smør
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. chilipulver, gerne en sød variant
3 tsk. garam masala
1½ dl bouillon, evt grøntsag eller and
1 spsk. tomatpure
3 dl fløde
smag til med salt/sukker
Smør opvarmes på en pande, og hvidløg og krydderier svitses forsigtigt heri.
Tilsæt bouillon, tomatpure og piskefløde og lad simre indtil saucen bliver cremet.
Tilsæt and og marinaden og varm op i saucen.
Server evt. med kogte ris til og grøntsager (rå eller dampede). Forslag: dampet blomkål smager dejligt som et supplement.