Andefrikadeller

Lavet til en juleaften, hvor en af deltagerne ikke kunne tygge andesteg - frikadellen er tiltænkt som en supplement og serveres sammen med kartofler, sauce, rødkål og evt. andet tilbehør.

Note: pas på med at tilsætte salt, da andefedtet allerede indeholder salt.
 

10-12 frikadeller, alt efter hvor store man laver dem.

2 andelår
2 små andebryster
1½ spsk. andefedt
1 æg
½ tsk. friskkværnet sort peber
1½ spsk. maizenamel

Andelårene udbenes. Kødet fra lårene og brysterne sendes gennem en kødhakker.
Det hakkede andekød røres sammen med andefedt, æg, peber og maizenamel. Farsen stille skoldt i ½ time.
Har man mere andefedt kan man med fordel stege frikadellerne i dette. Lav en test-frikadelle, så man kan smage om blandingen er salt nok.

Egner sig fint til at lave i forvejen og fryse ned.

 

 

 


(c) 2024 e-fri.dk